Zapečené chlebíčky – nejlepší recept
Hledáte chutný, snadný a rychlý recept na večeři? Pak už nehledejte nic jiného než tyto chutné malé chlebíčky se šunkou a sýrem. Tento recept je ideální pro rušné večery, protože je jednoduchý a lze ho připravit v několika málo krocích. Chlebíčky jsou vyrobeny z kynutého těsta a jsou plněny lahodnou kombinací šunky a sýra.
Obyčejné obložené chlebíčky jsou nuda. Zkuste něco jiného, méně náročného a pro návštěvy jistě i zajímavějšího. Zapečené chlebíčky? Klidně, tým Verge.cz si přichystal další originální recept.
Ingredience
- 2 ½ hrnku hladké mouky
- 1 balení aktivního sušeného droždí
- 2 polévkové lžíce krystalového cukru
- 1 lžička soli
- 1 šálek teplé vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 8 plátků vařené šunky
- 8 plátků sýra
- 2 vejce uvařená natvrdo, nakrájená na plátky
Postup přípravy
- V míse mixéru smíchejte mouku, droždí, cukr a sůl.
- V samostatné míse smíchejte teplou vodu a olivový olej.
- Při nízkých otáčkách mixéru pomalu přidávejte mokré přísady k suchým.
- Zvyšte rychlost na střední a těsto hněťte 5-7 minut, dokud nebude hladké a pružné.
- Vymažte velkou mísu máslem a vložte do ní těsto. Mísu přikryjte vlhkou utěrkou a nechte těsto kynout na teplém místě 1-2 hodiny nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
- Těsto rozdělte na 8 stejných dílů a každý díl rozválejte do kuličky.
- Každou kuličku položte na vymaštěný plech.
- Na každou kuličku položte plátek šunky a plátek sýra.
- Pečte v předehřáté troubě při teplotě 175 °C 15-20 minut nebo dozlatova.
- Ozdobte plátky vajec uvařených natvrdo a podávejte.
Tyto malé chlebíčky se šunkou a sýrem budou jistě hitem pro celou rodinu. Snadno se připravují a jsou skvělým způsobem, jak využít zbytky šunky a sýra. Šunku a sýr využijete také při přípravě šneků z listového těsta, pizza šneků nebo domácí pizzy.