Vaječná srdíčka – nejlepší recept

Vaječná srdíčka

Jednoduchý recept, který bude chutnat všem. Zalíbí se zamilovaným párům, ale i malým dětem. Nepotřebujete formičky, není třeba nervů ze železa. A můžete být i naprostý začátečník.

Pokud hledáte způsob, jak vnést do své snídaně trochu zábavy a kreativity, pak nehledejte nic jiného než tento chutný a snadný recept na smažená vejce ve tvaru srdce. Toto jídlo připravené z vajec, mrkve a cibule bude jistě hitem pro všechny věkové kategorie!

Ingredience

  • 2 vejce
  • 2 nastrouhané mrkve
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce oleje
Vejce můžete připravit i samostatně k zelenině a pečivu.

Postup přípravy

  1. Olej rozehřejte na pánvi na středním plameni.
  2. Přidejte nastrouhanou mrkev a nakrájenou cibuli a vařte, dokud nezměknou.
  3. Do pánve rozklepněte vejce a dochuťte je solí a pepřem.
  4. Pomocí špachtle pohybujte zeleninou po pánvi tak, aby vznikl vzor ve tvaru srdce.
  5. Vařte 4-5 minut, nebo dokud nejsou vejce uvařená.
  6. Podávejte horké s toasty nebo oblíbenými přílohami.

Nejen vaječná srdíčka – z vajec připravíte třeba vaječné nudle, vajíčkovou pomazánku bez majonézy nebo míchaná vajíčka (recept) a vejce natvrdo.