Pizza z pomazánkového másla a bezlepkové mouky – recept
Češi mají zkrátka rádi pizzu, oblíbená večeře, jejíž polotovar se jen ohřeje, dobyl většinu tuzemských domácností. Proč ale utrácet zbytečné peníze, když si můžete pizzu udělat doma z pomazánkového másla – levně, kvalitně a rychle?
Hledáte recept na chutnou pizzu, která neobsahuje lepek? Pokud ano, tento recept s použitím pomazánkového másla a bezlepkové mouky je skvělou volbou. Je snadná na přípravu a vynecháním másla lze připravit i vegan pizzu.
Domácí pizza
Domácí pizza je skvělý způsob, jak si vychutnat chutné jídlo bez problémů s návštěvou restaurace. Stačí jen několik jednoduchých ingrediencí a můžete si připravit pizzu, která bude chutnat stejně dobře jako pizza z restaurace.
Volitelné ingredience na pizzu
K výrobě vlastní pizzy budete potřebovat několik základních surovin. Nejdůležitější ingrediencí je těsto na pizzu. Klasické těsto lze snadno vyrobit pouze z mouky, droždí, soli a vody. V obchodě s potravinami můžete také zakoupit předem připravené těsto na pizzu. Jakmile budete mít těsto, můžete začít přidávat své oblíbené přísady.
Sýr je klasickou pizzovou posypkou. Vyberte si svůj oblíbený sýr, například mozzarellu, čedar nebo fetu. Pizzu můžete také zkusit doplnit masem, například klobásou nebo šunkou. Skvělou volbou je také zelenina, například cibule, paprika, žampiony a olivy. Pokud chcete pizze dodat další chuť, zvažte přidání bylinek nebo koření, například oregana, česneku, bazalky nebo chilli směsi.
Bezlepková pizza
Bezlepková pizza se vyrábí z bezlepkové mouky. Ta je k dostání ve většině obchodů s potravinami a v mnoha receptech ji lze použít jako náhradu běžné mouky. Při přípravě bezlepkového těsta na pizzu je třeba dbát na to, abyste použili bezlepkovou mouku a všechny ostatní přísady, které jsou označeny jako bezlepkové.
Bezlepkové těsto na pizzu má jinou strukturu než běžné těsto na pizzu, takže možná budete muset trochu experimentovat, abyste dosáhli požadované struktury a chuti. Bezlepková čiroková mouka recepty na pizzu jen chrlí.
TIP: Z bezlepkové mouky se připravují i bezlepkové vafle, bezlepkové palačinky a další bezlepkové moučníky.
Pizza z pomazánkového másla
Při přípravě chutné domácí pizzy lze použít celou řadu ingrediencí. Jednou z nich, na kterou se často zapomíná, je pomazánkové máslo. Pomazánkové máslo může být lahodnou a všestrannou přísadou na pizzu, která pokrmu dodá jedinečnou chuť a strukturu.
Pomazánkové máslo se vyrábí smícháním soleného nebo nesoleného másla se smetanovým sýrem. Struktura másla a smetanového sýra se smísí a vytvoří roztíratelnou konzistenci, která se snadno nanáší na těsto na pizzu. Pomazánka dodá pizze bohatou máslovou chuť, zatímco smetanový sýr dodá pokrmu lehkou krémovitost.
Ingredience
- 1 hrnek bezlepkové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 2 lžíce pomazánkového másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 šálku teplé vody
- 2 šálky oblíbených pizzových přísad
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C.
- Ve velké míse prošlehejte bezlepkovou mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte pomazánkové máslo a olivový olej a promíchejte, dokud se nespojí.
- Pomalu přidávejte teplou vodu a míchejte, dokud nevznikne husté těsto.
- Těsto rozválejte na lehce pomoučeném povrchu. Vyválené těsto položte na vymaštěný plech.
- Pizzu pokryjte oblíbenými přísadami.
- Pečte 20-25 minut nebo dokud okraje nejsou zlatohnědé.
Pomazánkové máslo je snadná a chutná poleva na domácí pizzu, která pokrmu dodá chuť a strukturu. Je to také univerzální poleva, kterou lze použít do různých pokrmů, takže je skvělým doplňkem každé kuchyně. Pokud tedy hledáte jedinečnou polevu na domácí pizzu, zvažte možnost vyzkoušet pomazánkové máslo.
Tento recept na bezlepkovou pizzu je ideální pro rychlou večeři nebo svačinu. Snadno se připravuje a můžete si ji přizpůsobit svými oblíbenými náplněmi. Navíc chutná úžasně! Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a vychutnejte si lahodnou chuť domácí bezlepkové pizzy.