Pivouni na grilu – nejlepší recept

Pivouni na grilu

Grilované buřty jsou nadčasová klasika, ať už se podávají s chlebem, zeleninovou přílohou nebo jen tak. Proč ale nepozvednout pečené buřty na další úroveň s lahodným zvratem – grilované s cibulí, drceným česnekem a trochou piva?

Příprava receptu je jednoduchá a kombinace buřtů s cibulí, česnekem a pivem jim dodává nepřekonatelnou chuť. Podávat můžete samotné, s kečupem a hořčicí nebo grilovanou zeleninou.

Pivouni na grilu

Teplé letní večery přímo vybízejí k pořádné grilovací party. Nic se nevyrovná vůni prskajících buřtů a cibule, když se shromáždíte u grilu. Toto klasické venkovní jídlo jistě potěší hladový dav vašich nejbližších a přátel.

Opečené párky doplňte kečupem nebo zeleninou.

Jedním z oblíbených receptů jsou grilované buřty nebo klobásy s cibulí, drceným česnekem a zalité pivem. Křupavá struktura cibule, sladkost, kterou přináší pivo, a štiplavé aroma česneku dodávají klobásám s jemnou chutí hlubokou chuť. Všechny jednoduché ingredience se dokonale doplňují a vytvářejí vydatné jídlo, na kterém si pochutná každý.

Ingredience

  • klobásy nebo buřty podle vlastního výběru
  • cibule nakrájená na klínky
  • 6-8 stroužků drceného česneku
  • ½ plechovky piva podle vlastního výběru
  • 1 lžíce olivového oleje
Grilované buřty jsou letní klasikou.

Postup

  1. Předehřejte gril na střední teplotu.
  2. Vložte cibuli a česnek do mísy a promíchejte je.
  3. Do mísy s cibulí a česnekem přidejte olivový olej a pivo a míchejte, dokud se vše rovnoměrně nepropeče.
  4. Klobásky položte na gril a opékejte, dokud nebudou obě strany mírně zuhelnatělé.
  5. Přidejte směs cibule a česneku na gril a za občasného míchání ji asi 10 minut opékejte.
  6. Jakmile jsou klobásky, cibule a česnek hotové, zalijte je pivem a ještě několik minut povařte.
  7. Sundejte z grilu a podávejte jen tak nebo s oblíbenou přílohou.

O vaší příští grilovačce se bude s tímto vynikajícím receptem na grilované klobásy mluvit jako o slavném jídle. Spojení chutí klobás, cibule, česneku a piva dodá klobásám jedinečnou a nezapomenutelnou chuť. Nejenže je to chutné, ale je to také jednoduchý recept, který vyžaduje překvapivě málo ingrediencí. Doplňte grilovanou zeleninou (v troubě), kukuřicí na grilu nebo americkými bramborami.