Pivouni na grilu – nejlepší recept
Grilované buřty jsou nadčasová klasika, ať už se podávají s chlebem, zeleninovou přílohou nebo jen tak. Proč ale nepozvednout pečené buřty na další úroveň s lahodným zvratem – grilované s cibulí, drceným česnekem a trochou piva?
Příprava receptu je jednoduchá a kombinace buřtů s cibulí, česnekem a pivem jim dodává nepřekonatelnou chuť. Podávat můžete samotné, s kečupem a hořčicí nebo grilovanou zeleninou.
Pivouni na grilu
Teplé letní večery přímo vybízejí k pořádné grilovací party. Nic se nevyrovná vůni prskajících buřtů a cibule, když se shromáždíte u grilu. Toto klasické venkovní jídlo jistě potěší hladový dav vašich nejbližších a přátel.
Jedním z oblíbených receptů jsou grilované buřty nebo klobásy s cibulí, drceným česnekem a zalité pivem. Křupavá struktura cibule, sladkost, kterou přináší pivo, a štiplavé aroma česneku dodávají klobásám s jemnou chutí hlubokou chuť. Všechny jednoduché ingredience se dokonale doplňují a vytvářejí vydatné jídlo, na kterém si pochutná každý.
Ingredience
- klobásy nebo buřty podle vlastního výběru
- cibule nakrájená na klínky
- 6-8 stroužků drceného česneku
- ½ plechovky piva podle vlastního výběru
- 1 lžíce olivového oleje
Postup
- Předehřejte gril na střední teplotu.
- Vložte cibuli a česnek do mísy a promíchejte je.
- Do mísy s cibulí a česnekem přidejte olivový olej a pivo a míchejte, dokud se vše rovnoměrně nepropeče.
- Klobásky položte na gril a opékejte, dokud nebudou obě strany mírně zuhelnatělé.
- Přidejte směs cibule a česneku na gril a za občasného míchání ji asi 10 minut opékejte.
- Jakmile jsou klobásky, cibule a česnek hotové, zalijte je pivem a ještě několik minut povařte.
- Sundejte z grilu a podávejte jen tak nebo s oblíbenou přílohou.
O vaší příští grilovačce se bude s tímto vynikajícím receptem na grilované klobásy mluvit jako o slavném jídle. Spojení chutí klobás, cibule, česneku a piva dodá klobásám jedinečnou a nezapomenutelnou chuť. Nejenže je to chutné, ale je to také jednoduchý recept, který vyžaduje překvapivě málo ingrediencí. Doplňte grilovanou zeleninou (v troubě), kukuřicí na grilu nebo americkými bramborami.