Pivní preclíky – nejlepší recept

Pivní preclíky

Výroba vlastních pivních preclíků je skvělým způsobem, jak si připravit zábavnou a jedinečnou svačinu, která jistě zapůsobí na vaše přátele a rodinu.

Pivní preclíky jsou slanou pochoutkou, která se skládá z různých lahodných ingrediencí, které dodají preclíkům jedinečnou chuť.

Pivní preclíky

Ikonická slaná pochoutka, která je již po staletí základem evropských festivalů a která je trendem v jídle. Pivní preclíky se vyrábějí z několika ingrediencí, a i když se přesný recept může lišit, mezi hlavní prvky patří polohrubá mouka, olej, pivo, droždí, cukr, pepř, sůl a vaječný bílek na obalení.

Pokud se ptáte, proč je pivo tak důležitou složkou, je to jednoduché. Pivo se používá k tvorbě oxidu uhličitého při pečení preclíků, což způsobí, že se uvnitř nafouknou a stanou se nadýchanými, přičemž si zachovají křupavý a slaný povrch, který je pro ně charakteristický. Směs teplé kvasnicové chuti s olejem, solí a pepřem zvýrazní sladké a slané tóny, kterými jsou preclíky známé.

Pivní preclíky si můžete připravit jen tak na večer nebo jako svačinu.

TIP: Vyzkoušejte klasické preclíky (recept), šneky z listového těsta, pizza šneky nebo domácí pizzu.

Ingredience

  • 1 a ½ šálku polohrubé mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 300 ml piva (světlý ležák)
  • 1 balení aktivního sušeného droždí (2 ½ čajové lžičky)
  • 2 lžičky bílého cukru
  • 5 čerstvě mletých pepřů
  • 2 lžičky soli
  • 1 bílek na obalení
Pivní preclíky jsou jednoduchou svačinou, která se hodí ke každé příležitosti.

Postup

  1. Začněte tím, že ve velké míse smícháte polohrubou mouku, 2 lžičky bílého cukru, 2½ lžičky aktivního sušeného droždí, čerstvě mletý pepř a sůl. Míchejte, dokud se přísady dobře nespojí.
  2. Uprostřed suchých přísad udělejte důlek. Přilijte ležák a přidejte dvě lžíce oleje. Vše míchejte, dokud se nevytvoří těsto.
  3. Těsto hněťte na lehce pomoučeném povrchu 8 minut, nebo dokud nebude hladké.
  4. Těsto vložte do lehce naolejované mísy a přikryjte ji vlhkou utěrkou. Těsto nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.
  5. Předehřejte troubu na 220 °C.
  6. Po vykynutí těsto rozválejte na lehce pomoučeném povrchu. Těsto nakrájejte na proužky silné asi 2,5 cm. Každý proužek vezměte a stočte do tvaru preclíku.
  7. Preclíky položte na vymaštěný plech. Preclíky potřete bílkem a posypte je solí.
  8. Preclíky pečte 20-25 minut nebo dokud nejsou zlatohnědé.

Až budete příště hledat jedinečnou svačinu, zkuste si připravit pivní preclíky. Nejenže určitě uděláte dojem na všechny přátele, kteří mají rádi svačinky, ale možná si vytvoříte i dokonalé mlsání na konci večera.