Paprikové lodičky – nejlepší recept

Paprikové lodičky

Portál Verge.cz přichází s dalším zajímavým receptem, tentokrát jsou jeho tématem paprikové lodičky, které jsou chutným a snadným způsobem, jak si vychutnat různé chutě a textury v jednom soustu.

Tento recept je ideální jako rychlý oběd nebo předkrm na večírek. Jeho příprava je snadná a ingredience najdete v každém obchodě s potravinami. Kombinace papriky, sýra a zeleniny uspokojí vaše chuťové pohárky. Zde je návod na přípravu tohoto lahodného pokrmu.

Paprikové lodičky

Plněné papriky jsou skvělým způsobem, jak si vychutnat chutné a výživné jídlo plné chuti. Pečené paprikové lodičky jsou snadno připravitelnou verzí klasického pokrmu, který se plní mletým masem.

Tyto paprikové lodičky se připravují z půlek paprik, které jsou plněné lahodnou, aromatickou směsí quinoy, cibule, sýra, papriky, olivového oleje, soli a pepře.

Ingredience

  • 4 velké papriky (libovolné barvy)
  • 1 šálek vařené quinoy
  • 1/2 šálku cibule nakrájené na kostičky
  • 1/2 šálku nakrájené papriky
  • 1 šálek strouhaného sýra
  • 1 polévková lžíce papriky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Papriky rozkrojte napůl a odstraňte semínka. Položte je řeznou stranou nahoru na plech a dejte stranou.
  3. Ve velké míse smíchejte quinou, cibuli, papriku, sýr, papriku, olivový olej, sůl a pepř. Promíchejte, dokud se nespojí.
  4. Půlky paprik naplňte směsí quinoy a podle potřeby posypte dalším sýrem.
  5. Pečte v předehřáté troubě 25-30 minut nebo dokud papriky nezměknou.
  6. Podávejte teplé a pochutnejte si.
Příprava paprikových lodiček není náročná a zabere pouhých 30 minut.

Paprikové lodičky jsou chutným a snadným jídlem nebo předkrmem. Tento recept je skvělým způsobem, jak využít zbytky jídla a připravit něco výjimečného.

Kombinace quinoy, cibule, sýra, papriky, olivového oleje, soli a pepře vytváří pikantní a sytý pokrm, který jistě potěší všechny vaše blízké.