Nesmažený smažák z hrnku – nejlepší recept

Nesmažený smažák z hrnku

Kdo říká, že potřebujete fritézu, abyste si pochutnali na smaženém jídle jako v restauraci? S tímto jednoduchým hackem na smažení sýra v hrnku v mikrovlnné troubě už ne! Jedná se o snadný způsob, jak si připravit lahodný smažený sýr bez dalších potíží a nepořádku.

Připravit lahodný smažený sýr v mikrovlnné troubě je jednodušší, než si myslíte! Stačí k tomu jen několik jednoduchých kroků a obyčejný hrnek nebo miska.

Nesmažený smažák z hrnku

Smažený sýr je lahodná pochoutka s nesmírnou oblibou a nyní si ho můžete během několika okamžiků připravit sami doma. Příprava smaženého sýra v hrnku v mikrovlnné troubě je překvapivě jednoduchá a nevyžaduje vůbec žádné smažící dovednosti. Navíc bude tato lahodná svačinka hotová dřív, než se nadějete!

Tento způsob je ideální pro všechny, kteří jsou mají bezlepkovou nebo „bezmléčnou“ (non-dairy) dietu, nebo pro ty, kteří hledají lahodnou svačinu bez tuku na smažení. Vše, co potřebujete, je hrnek a sýr s vejcem a strouhankou.

Nesmažený smažák připravíte z pouhých 3 ingrediencí.

Během několika minut si můžete vychutnat křupavou svačinku bez oleje a tuku. Ačkoli je tento způsob smažení skvělým způsobem, jak si vychutnat smažený sýr jako v restauraci bez zbytečného nepořádku a rozruchu, je důležité si uvědomit, že se nejedná o zdravější alternativu.

Smažený sýr bude mít vždy vyšší obsah tuku a kalorií než sýr v syrovém stavu, takže je důležité mít na paměti, že dopřát si smažený sýr v hrnku je pořád nezdravé.

Ingredience

  • 2 hrsti strouhaného sýra
  • 1 vejce, lehce rozšlehané
  • špetka strouhanky
Přestože se smažák v tomto receptu nesmaží, nejedná se o zdravější variantu.

Postup

  1. Hrnek nebo misku vymažte malým množstvím másla. Na dno hrnku nebo misky nasypte trochu strouhanky.
  2. Do hrnku nebo misky vložte polovinu nastrouhaného sýra a rozšlehané vejce. Navrch nasypte druhou polovinu strouhaného sýra a na něj nasypte ještě trochu strouhanky.
  3. Hrnek nebo misku vložte do mikrovlnné trouby na nejvyšší stupeň asi na 5 minut nebo dokud se sýr nerozpustí.
  4. Nechte sýr asi minutu „dosmažit“, dokud nebude křupavý a zlatohnědý.

Váš lahodný nesmažený smažený smažák je nyní připraven! Vychutnejte si tuto slanou pochoutku s americkými bramborami, batátovými hranolky, šopským salátem, salátem Coleslaw nebo veganskými batátovými hranolky.