Nemastné koblihy – nejlepší recept
Výtečné domácí koblížky uspokojí chuť na sladké. Navíc, nemusí se smažit, ale pečou se v troubě. Jste připraveni se naučit, jak tuto úžasnou pochoutku připravit?
Není nic lepšího než si dopřát lahodnou pochoutku. Ale co kdybyste si mohli vychutnat provinilé potěšení bez pocitu viny? Mluvíme o domácích pečených netučných koblihách s rumem! Ano, slyšíte správně. Tyto koblihy jsou nejen chutné, ale také bez tuku a kalorií.
Koblihy bez tuku
Netučné koblihy se vyrábějí z mouky, prášku do pečiva a dalších ingrediencí. Těsto se pak rozválí, vykrájí a vytvaruje do tvaru koblihy. Těsto se pak místo smažení peče, čímž vzniká zdravější kobliha s nižším obsahem tuku.
Ačkoli netučné koblihy neobsahují žádný tuk, stále se mohou pochlubit lahodnou, nadýchanou strukturou. To je způsobeno použitím prášku do pečiva, který vytváří lehké a vzdušné těsto. Těsto pak lze ochutit libovolným množstvím přísad, například skořicí, cukrem, čokoládovými kousky a rumem.
Ingredience
- 2 šálky hladké mouky
- 2 polévkové lžíce prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 1/2 šálku hnědého cukru
- 2 lžíce rumu
- 1/2 šálku vody
- 1/2 šálku rostlinného oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a hnědý cukr.
- V samostatné míse smíchejte rum, vodu, rostlinný olej a vanilkový extrakt.
- Mokré přísady přidejte k suchým a míchejte, dokud se nespojí.
- Vymažte formu na koblihy a každý tvar koblihy naplňte do poloviny těstem.
- Pečte asi 10 minut nebo dozlatova.
- Před přenesením na chladicí mřížku nechte 5 minut vychladnout.
- Vychutnejte si!
Tyto domácí pečené netučné koblihy s rumem jsou snadné na přípravu a určitě potěší. Takže až budete mít příště chuť na něco sladkého, ušlehejte si dávku těchto lahodných koblih. Anebo vyzkoušejte další sladké recepty, např. buchtu do hrnku, buchtu s drobenkou nebo čokoládový cheesecake.