Mini kiwi marmeláda – nejlepší recept
Pokud patříte mezi milovníky marmelád, nemusíte se již nechat svazovat tradičním ovocem. Vyzkoušejte například voňavou exotickou marmeládu z kiwi, kterou si pro její nakyslou chuť zamilujete a příjemně si z její pomocí zpestříte svačiny.
Kiwi marmeláda je lahodná sladká marmeláda, která se skvěle hodí k toastům, krekrům a dalším pokrmům. Díky tomuto receptu na mini marmeládu z kiwi si ji můžete připravit během chvilky!
Kiwi
Kiwi je malé sladké ovoce, které je v posledních desetiletích stále oblíbenější. Kiwi je mimořádně výživné a je plné vitaminů A, C a E a také draslíku, hořčíku a železa. Předpokládá se, že každodenní konzumace kiwi chrání před srdečními chorobami, pomáhá při trávení a posiluje imunitní systém.
Kiwi se může jíst syrové i vařené, lze ho použít do salátů, na přípravu ovocných smoothies (recepty), džemů a dezertů. Jeho mírně kyselá chuť se dobře kombinuje se sladším ovocem, jako jsou jablka a pomeranče. Při použití v pečení může kiwi vytvořit kyselost, kterou mnozí milují.
TIP: Mezi další oblíbená smoothie patří okurkové smoothie, ananasové smoothie, avokádové smoothie nebo veganské banánové smoothie.
Ingredience
- 4 středně velká kiwi
- 1 šálek vody
- ½ šálku cukru
- ¼ šálku citronové šťávy
- 1 lžička nastrouhané kůry z jednoho citronu
- 1 lžička mleté skořice
- špetka soli košer
Postup
- Ve velkém hrnci smíchejte kiwi, vodu, cukr, citronovou šťávu, citronovou kůru, skořici a sůl.
- Směs přiveďte k varu na středně silném ohni a poté snižte teplotu na středně nízkou.
- Směs vařte 30 minut, nebo dokud nezhoustne a kiwi nezměkne.
- Odstavte pánev z ohně a nechte marmeládu 10 minut vychladnout.
- V případě potřeby marmeládu přeceďte přes síto, abyste odstranili případné kousky kiwi.
- Marmeládu z kiwi naberte do nádob a skladujte v chladničce až dva týdny.
Vychutnejte si marmeládu z kiwi namazanou na toasty, krekry, koláče a další! Dodá příjemnou sladkokyselou chuť všemu, co připravíte, a je skvělým způsobem, jak obměnit své kuchyňské výtvory.