Jablečný dort – nejlepší recept
Jednoduchý a zároveň chutný. Nedávejte v obchodě tři stovky za dort v bio kvalitě, stačí Vám totiž jen minimum surovin, které najdete v každém menším obchodě. Tento recept je ideálním dezertem pro příjemný večer.
Na jablečném dortu z pudinku a piškotů je skvělé, že je jeho příprava neuvěřitelně snadná. Vše, co potřebujete, je instantní pudinková směs, krabice piškotů, jablka a několik dalších ingrediencí.
Jablečný dort
Tento klasický jablečný dort je vyroben z kombinace pudinkové směsi, piškotů a jablek. Pudinková směs pomáhá dodat dortu bohatou chuť a vlhkou strukturu, zatímco piškoty mu pomáhají dodat trochu lehkosti a vzdušnosti. Jablka dodají koláči sladkou, trpkou chuť a křupavou strukturu. Kombinace všech těchto ingrediencí vytváří neuvěřitelně lahodný koláč. I pokud se jedná o jablkový nepečený dort.
TIP: Z jablek připravíte také jablečné šátečky z listového těsta, rychlý jablečný koláč nebo jablečný štrůdl s pudinkem.
Příprava jablečného dortu
Nejlepší na tomto jablečném dortu je, že je tak snadný na přípravu. Potřebujete jen několik jednoduchých ingrediencí a pár minut času na přípravu. Pudinkovou směs a piškoty najdete ve většině obchodů s potravinami a jablka můžete koupit čerstvá nebo mražená. Jakmile jsou ingredience shromážděny, jednoduše je smícháte dohromady a upečete v troubě.
Ingredience
- 2 balení instantní pudinkové směsi
- 2 šálky tučné smetany
- 2 balíčky piškotů (nebo piškotů rozdrcených na malé kousky)
- 2 hrnky oloupaných a na kostičky nakrájených jablek (libovolného druhu)
- 1/4 šálku cukru
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- špetka soli
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Ve středně velké míse smíchejte instantní pudinkovou směs s hustou smetanou, dokud nevznikne hladká směs.
- V samostatné míse smíchejte piškoty, jablka, cukr, rozpuštěné máslo, skořici, muškátový oříšek a sůl.
- Smíchejte suroviny dohromady, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.
- Vymažte 20centimetrovou koláčovou formu máslem nebo sprejem na vaření.
- Na dno formy nalijte pudinkovou směs.
- Na pudink navršte jablečnou směs a rovnoměrně ji rozdělte po celé ploše.
- Koláč pečte 30 minut nebo dokud není povrch zlatohnědý a bublinkový.
- Před podáváním nechte koláč 10 minut vychladnout.
Jablečný koláč z pudinku a piškotů je skvělou alternativou k tradičnímu receptu na jablečný dort a jeho příprava je mnohem jednodušší. Jedná se o lahodný dezert, který jistě potěší každého. Proč ho tedy nevyzkoušet a nezjistit, co si o něm myslíte?
Ať už pořádáte večírek, nebo jen pozvete pár přátel na večeři, tento lahodný dort bude jistě hitem. Díky jednoduchým surovinám a snadné přípravě tento dort jistě potěší každého.