Jablečný dort – nejlepší recept

Jablečný koláč

Jednoduchý a zároveň chutný. Nedávejte v obchodě tři stovky za dort v bio kvalitě, stačí Vám totiž jen minimum surovin, které najdete v každém menším obchodě. Tento recept je ideálním dezertem pro příjemný večer.

Na jablečném dortu z pudinku a piškotů je skvělé, že je jeho příprava neuvěřitelně snadná. Vše, co potřebujete, je instantní pudinková směs, krabice piškotů, jablka a několik dalších ingrediencí.

Jablečný dort

Tento klasický jablečný dort je vyroben z kombinace pudinkové směsi, piškotů a jablek. Pudinková směs pomáhá dodat dortu bohatou chuť a vlhkou strukturu, zatímco piškoty mu pomáhají dodat trochu lehkosti a vzdušnosti. Jablka dodají koláči sladkou, trpkou chuť a křupavou strukturu. Kombinace všech těchto ingrediencí vytváří neuvěřitelně lahodný koláč. I pokud se jedná o jablkový nepečený dort.

TIP: Z jablek připravíte také jablečné šátečky z listového těsta, rychlý jablečný koláč nebo jablečný štrůdl s pudinkem.

Příprava jablečného dortu

Nejlepší na tomto jablečném dortu je, že je tak snadný na přípravu. Potřebujete jen několik jednoduchých ingrediencí a pár minut času na přípravu. Pudinkovou směs a piškoty najdete ve většině obchodů s potravinami a jablka můžete koupit čerstvá nebo mražená. Jakmile jsou ingredience shromážděny, jednoduše je smícháte dohromady a upečete v troubě.

Ingredience

  • 2 balení instantní pudinkové směsi
  • 2 šálky tučné smetany
  • 2 balíčky piškotů (nebo piškotů rozdrcených na malé kousky)
  • 2 hrnky oloupaných a na kostičky nakrájených jablek (libovolného druhu)
  • 1/4 šálku cukru
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • špetka soli
Jablečný koláč kombinuje sladkost jablek a skořice s lehkou strukturou koláče.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Ve středně velké míse smíchejte instantní pudinkovou směs s hustou smetanou, dokud nevznikne hladká směs.
  3. V samostatné míse smíchejte piškoty, jablka, cukr, rozpuštěné máslo, skořici, muškátový oříšek a sůl.
  4. Smíchejte suroviny dohromady, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.
  5. Vymažte 20centimetrovou koláčovou formu máslem nebo sprejem na vaření.
  6. Na dno formy nalijte pudinkovou směs.
  7. Na pudink navršte jablečnou směs a rovnoměrně ji rozdělte po celé ploše.
  8. Koláč pečte 30 minut nebo dokud není povrch zlatohnědý a bublinkový.
  9. Před podáváním nechte koláč 10 minut vychladnout.

Jablečný koláč z pudinku a piškotů je skvělou alternativou k tradičnímu receptu na jablečný dort a jeho příprava je mnohem jednodušší. Jedná se o lahodný dezert, který jistě potěší každého. Proč ho tedy nevyzkoušet a nezjistit, co si o něm myslíte?

Ať už pořádáte večírek, nebo jen pozvete pár přátel na večeři, tento lahodný dort bude jistě hitem. Díky jednoduchým surovinám a snadné přípravě tento dort jistě potěší každého.