Hořčičné těstoviny
Hořčičné těstoviny jsou skvělou volbou pro ty, kteří hledají nové a nevšední chuťové zážitky. Tento netradiční recept nabízí zajímavou kombinaci hořčice, rajčat, oliv a bylinek, která osloví nejen gurmány. Navíc se jedná o velmi snadný a rychlý recept, takže si ho můžete snadno připravit i jako rychlý oběd nebo večeři.
Těstoviny jsou bezesporu jednou z nejoblíbenějších potravin na světě. Dají se připravit různými způsoby a s různými ingrediencemi, takže každý si může najít svůj oblíbený recept. Mezi mnoha možnostmi stojí za to vyzkoušet i hořčičné těstoviny.
Tento netradiční recept nabízí zajímavou kombinaci těstovin, hořčice a dalších ingrediencí, která překvapí nejednoho gurmána.
Hořčičné těstoviny jsou skvělou volbou pro ty, kteří hledají nové chuťové zážitky. Hlavní složkou tohoto jídla je hořčice, která dodá těstovinám pikantní chuť a výraznou vůni.
Kromě hořčice se v receptu objevují i další ingredience, jako jsou rajčata, olivy a čerstvé bylinky. Tato kombinace dodá těstovinám lahodnou chuť a zaručí nezapomenutelný gastronomický zážitek.
TIP: Vyzkoušet můžete také těstoviny s tuňákem z konzervy.
Hořčičné těstoviny – ingredience
- 500 g těstovin (penne, makarony)
- 800 g salátové okurky
- 200 g šalotky
- 4 stroužky česneku
- 200 g uzené slaniny
- 2 sklenice sterilizovaných okurek
- 5 lžic kremžské hořčice
- 5 lžic pálivé hořčice
- 250 ml smetany
- sůl
- pepř
Hořčičné těstoviny – postup
- Těstoviny uvaříme podle návodu na obale. Scedíme a necháme okapat. Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme, odstraníme jadérka a příčně nakrájíme na plátky. Šalotku oloupeme a nakrájíme, česnek nakrájíme na plátky a uzenou slaninu na kostky.
- V pánvi osmažíme kostky slaniny, které pak vybereme a dáme stranou. Do výpeku přidáme šalotku a česnek a restujeme. Přidáme plátky okurky, přikryjeme a na mírném ohni asi 5 minut dusíme.
- Sterilizované okurky necháme okapat, nálev zachytíme a 125 ml odložíme stranou.
- Okurky nakrájíme na menší kousky. Do pánve přidáme těstoviny, oba druhy hořčice, smetanu, nakrájené okurky a zachycený nálev.
- Promícháme a krátce ohřejeme. Těstoviny rozložíme na talíře a posypeme opečenou slaninou.
Hořčičné těstoviny jsou skvělým příkladem toho, jak můžeme těstoviny připravit i s netradičními ingrediencemi a vytvořit tak nové chuťové zážitky. Tento recept je snadný na přípravu a nabízí pikantní chuť a výraznou vůni, které osloví nejednoho gurmána.
Pokud tedy hledáte nové chuťové zážitky, určitě vyzkoušejte hořčičné těstoviny a nechte se okouzlit jejich skvělou chutí a vůní.