Grilované pokrmy – ani zima nemusí znamenat konec

Možnost posezení na zahradě a grilování na čerstvém vzduchu s partou přátel nebo s rodinou se v některých ročních měsících může zdát nemožná. Počasí příjemný pobyt ve venkovních prostorách už nedovoluje někdy ani září, většinou se ale přeci jen jedná převážně o zimní období. Jak grilovat i v zimě?

V zimním období při grilování venku může být nevýhodou, že grilované pokrmy by se nestihly ani pořádně zahřát a hned by chladly. Ovšem fakt, že venku mrazivé počasí neznamená, že si nemůžete vychutnat pochoutky připravované na grilu, stejně jako veganské grilování. Počasí pro grilování nemusí být žádnou překážkou.

V dnešní době elektrických a kontaktních grilů lze grilovat prakticky kdekoliv a kdykoliv

Elektrické nebo kontaktní grily se v dnešní době stávají součástí vybavené mnoha kuchyní v našich domácnostech. Nevydávají žádný kouř a mohou být využity kdykoliv se vám zachce.

Stačí je jen zapnout do zásuvky a vybrat ten správný recept, který si na něm připravíte. I recepty na grilování jsou stejné pro všechny druhy grilů.

Výhodou těchto grilů je také to, že se dají používat na balkonech. Jen málokdo v létě griluje na balkone tak, aby vykouřil své sousedy okolo – to je prostě bezohledné a nejspíš by se sešlo hned několik stížností od sousedů. Ovšem vytáhnout na balkón elektrický gril, který nekouří a jen se z něj pohrne krásná vůně grilovaných klobásek?

Grilování je rychlé, jednoduché a velmi chutné

Grilování přesně zapadá do trendů vaření v dnešní době. Mnoho domácností nemá čas na složité několikahodinové vaření každý den. To grilování splňuje, protože je rychlé a jednoduché. Dále pak nevyžaduje ani složitou přípravu před samotným grilováním.

Díky velkému množství receptů je také možné stále zkoušet nové možnosti v grilování. Nabídka receptů je téměř nepřeberná a můžete snad každý den vyzkoušet něco nového.

Grilování je samozřejmě vhodné i pro vegetariány. Však kdo říká, že se musí grilovat pouze maso? Existuje i celá řada bezmasých náhrad masa a takové veganské „maso“ na burgery bývá velmi lahodné a někdy nejde ani poznat, že se nejedná o pravé maso.

A co taková grilovaná zeleninka nebo grilovaný květák? To potěší nejen vegetariány, ale i všechny, kteří si většinou rádi dopřejí pořádný flák masa.

TIP: Bohatou nabídku grilů všech možných typů najdete na Avenberg.cz.

Stačí jen najít ty správné recepty

Najít opravdu velkou nabídku moderních receptů na grilování není jednoduché. Určitě narazíte na knihy nebo internetové stránky, které nabízejí recepty, jako maso osolit, opepřit, přidat grilovací koření a dát grilovat.

Moderní grilování již vypadá zcela jinak. Mělo by disponovat velkou nabídkou přelivů, omáček, netradičních příloh, marinád nebo ochucených másel.