Ananasová roláda
Ananasová roláda je lahodným dezertem, který svým osvěžujícím a sladkým charakterem potěší chuťové pohárky. Tato vzdušná a lehká pochoutka se skládá z křehkého těsta, které je poté naplněno ananasovým pudinkem, máslovým krémem a kousky ananasu z konzervy. Ananasová roláda je oblíbenou volbou pro ty, kteří ocení sladký a ovocný dezert s nádechem exotiky.
Ananasová roláda je výjimečným dezertem, který spojuje křehké těsto s osvěžující ananasovou náplní. Při přípravě se nejprve připraví těsto, které se peče na plechu a vytváří tenkou a lehkou strukturu rolády. Poté se na pečené těsto nanesou ananasový pudinkový krém, máslový krém a kousky ananasu z konzervy. Po zavinutí těsta vznikne svěží a sladká ananasová roláda, která je připravena k podávání.
Křehké těsto je základem ananasové rolády. Těsto se připravuje z běžných surovin, jako je mouka, cukr, vejce a máslo. Těsto se vyválí na plech a peče se, dokud nezíská zlatavou barvu a jemnou křupavost. Pečení těsta dodává roládě lehkost a jemnou strukturu, která se skvěle doplňuje s náplní.
Ananasový pudinkový krém tvoří důležitou část náplně ananasové rolády. Pudink se připravuje z ananasové šťávy a moučkového cukru. Pudink se vaří a zahušťuje, dokud nezíská krémovou konzistenci. Tento sladký a ovocný krém přidává do rolády osvěžující chuť a výraznou ananasovou příchuť. K roládě můžete podávat ananasové smoothie.
TIP: Vyzkoušet můžete také kaštanové kuličky.
Ingredience
- 5 vajec
- 250 g krystalového cukru
- 2 lžíce oleje
- 150 g polohrubé mouky
- ½ prášku do pečiva
- 2 lžíce pomletých lískových oříšků
Krém
- Šťáva z konzervy ananasu
- ½ balíčku krémového prášku Zlatý klas
- 250 g másla
- 200 g moučkového cukru
- Ananasový kompot
Postup přípravy
- Vejce s cukrem vymícháme nebo vyšleháme do pěny. Přidáme olej a zlehka přimícháme mouku s práškem do pečiva a pomleté lískové oříšky.
- Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 15 – 20 minut. Upečený korpus opatrně vyklopíme a srolujeme.
- Necháme vychladnout. Mezitím si z ananasové šťávy a krémového prášku uvaříme puding. Také necháme vychladnout.
- Máslo vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme vychladlý puding. Vzniklý krém důkladně vymícháme. Roládu rozbalíme a natřeme krémem.
- Část z něho necháme i navrch. Krém posypeme nadrobno pokrájeným ananasem z konzervy a roládu znovu svineme.
- Vršek potřeme zbylým krémem a ozdobíme kousky ananasu. Necháme vychladnout, aby krém ztuhl a až pak servírujeme.
Máslový krém se používá k obohacení chuťové palety ananasové rolády. Máslo se vyšlehá s cukrem, dokud nevznikne lehký a krémový krém. Máslový krém se poté nanesuje na pudinkovou vrstvu, aby se dodala roládě jemnost a bohatá chuť. Kousky ananasu z konzervy se přidávají jako výrazná a sladká přísada, která zlepšuje chuťový zážitek z rolády.
Ananasová roláda je sladkým a osvěžujícím dezertem, který nabízí kombinaci křehkého těsta, ananasového pudinkového krému, máslového krému a kousků ananasu z konzervy. Tato lahodná pochoutka je oblíbenou volbou pro všechny, kteří hledají sladký a ovocný dezert s lehkou a vzdušnou konzistencí. Ananasová roláda je perfektním způsobem, jak zakončit svůj jídla sladkým a chutným zážitkem.