Paprikové lodičky – nejlepší recept
Portál Verge.cz přichází s dalším zajímavým receptem, tentokrát jsou jeho tématem paprikové lodičky, které jsou chutným a snadným způsobem, jak si vychutnat různé chutě a textury v jednom soustu.
Tento recept je ideální jako rychlý oběd nebo předkrm na večírek. Jeho příprava je snadná a ingredience najdete v každém obchodě s potravinami. Kombinace papriky, sýra a zeleniny uspokojí vaše chuťové pohárky. Zde je návod na přípravu tohoto lahodného pokrmu.
Paprikové lodičky
Plněné papriky jsou skvělým způsobem, jak si vychutnat chutné a výživné jídlo plné chuti. Pečené paprikové lodičky jsou snadno připravitelnou verzí klasického pokrmu, který se plní mletým masem.
Tyto paprikové lodičky se připravují z půlek paprik, které jsou plněné lahodnou, aromatickou směsí quinoy, cibule, sýra, papriky, olivového oleje, soli a pepře.
Ingredience
- 4 velké papriky (libovolné barvy)
- 1 šálek vařené quinoy
- 1/2 šálku cibule nakrájené na kostičky
- 1/2 šálku nakrájené papriky
- 1 šálek strouhaného sýra
- 1 polévková lžíce papriky
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Papriky rozkrojte napůl a odstraňte semínka. Položte je řeznou stranou nahoru na plech a dejte stranou.
- Ve velké míse smíchejte quinou, cibuli, papriku, sýr, papriku, olivový olej, sůl a pepř. Promíchejte, dokud se nespojí.
- Půlky paprik naplňte směsí quinoy a podle potřeby posypte dalším sýrem.
- Pečte v předehřáté troubě 25-30 minut nebo dokud papriky nezměknou.
- Podávejte teplé a pochutnejte si.
Paprikové lodičky jsou chutným a snadným jídlem nebo předkrmem. Tento recept je skvělým způsobem, jak využít zbytky jídla a připravit něco výjimečného.
Kombinace quinoy, cibule, sýra, papriky, olivového oleje, soli a pepře vytváří pikantní a sytý pokrm, který jistě potěší všechny vaše blízké.