Králík na houbách a smetaně
Králík je oblíbené maso v mnoha kuchyních a lze ho připravit na mnoho způsobů. Kombinace králíka s houbami a smetanou je lahodná a nabízí zajímavou chuťovou kombinaci.
Králík je oblíbené maso v mnoha kuchyních a lze ho připravit na mnoho způsobů. Kombinace králíka s houbami a smetanou je lahodná a nabízí zajímavou chuťovou kombinaci.
Pečený králík na houbách a smetaně je lahodným jarním pokrmem, který si získal oblibu mezi gurmány a je tak skvělou volbou na oběd. Králík je velmi zdravým a chutným zdrojem bílkovin, zatímco houby dodávají jídlu nejenom chuť, ale také množství důležitých živin, jako jsou například vitamíny B, draslík a hořčík.
Při přípravě králíka na houbách a smetaně se obvykle používají různé druhy hub, jako jsou například žampiony, sušené houby nebo šampiňony. Králík se nejprve zpravidla osmahnou na pánvi a poté se vloží do zapékací mísy spolu s houbami, cibulí, česnekem a bylinkami.
Smetana se poté přidá na závěr, aby všechny ingredience spojila dohromady a dodala pokrmu krémovou chuť a vznikla tak lahodná smetanová omáčka. Tento jarní pokrm je vynikající volbou pro ty, kteří si chtějí vychutnat chutné jídlo plné zdravých složek.
Králík na houbách a smetaně – ingredience
- 1 menší králík
- 60 g másla
- 60 g cibule
- 100 g čerstvých hub
- sůl
- pepř
- ¼ litru kyselé smetany
- 30 g hladké mouky
- 30 g hladké mouky
- 1 žloutek
Králík na houbách a smetaně – postup
- Očištěného a umytého králíka nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit.
- Potom přidáme nakrájeného králíka a opražíme. Přidáme umyté a nakrájené houby, sůl, trochu pepře a dusíme ve vlastní šťávě.
- Když se šťáva vypaří, podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. V kyselé smetaně rozmícháme mouku se žloutkem a nalijeme na králíka.
- Za stálého míchání necháme sevřít. Podáváme s haluškami.
Králík na houbách a smetaně je skvělou volbou pro ty, kteří hledají jednoduché a přesto lahodné jídlo, které zasytí a dodá potřebné živiny. Tento recept je ideální pro rodinnou večeři nebo pro slavnostní události. Pokud máte rádi králíka a houby, určitě si tento recept oblíbíte a budete se k němu rádi vracet.