Jablkové růžičky – nejlepší recept
Dezert, který připomene umění vídeňských mistrů. Jablkové růžičky od týmu Verge.cz rozhodně budou slavit úspěch!
Jablečné růžičky jsou lahodnou pochoutkou, kterou lze připravit z listového těsta a jablek. Díky kombinaci sladké náplně, skořice a moučkového cukru budou tyto jablečné růžičky hvězdou každého stolu. Jejich výroba je jednodušší, než se zdá, a není k ní potřeba žádné náročné vybavení.
Jablkové růžičky
Jablečné růžičky se vyrábějí z listového těsta a plní se skořicí, moučkovým cukrem a trochou oblíbeného džemu. Výsledkem je autentické a klasické křupavé, vločkové pečivo, které určitě udělá dojem. Abyste dosáhli nejlepších výsledků, připravte jablečné růžičky před příchodem hostů, protože je nejlepší je podávat teplé.
Růžičky s jablky jsou dokonalým snadným a elegantním dezertem pro každou příležitost. Nejenže jejich prezentace lahodí oku, ale díky jejich chuti se k vám hosté budou rádi vracet. Díky své pohodlnosti a snadné přípravě jsou také ideální pro večeře na poslední chvíli!
Jablečné růžičky podávejte s kopečkem domácí zmrzliny nebo lehce posypané moučkovým cukrem a máte skvělou pochoutku! Místo jablečných růžiček můžete použít jiný džem nebo želé, abyste získali ještě jedinečnější pochoutku.
Ingredience
- 1 list listového těsta
- 2 jablka Granny Smith, zbavená jádřinců a nakrájená na tenké plátky
- 2 lžíce džemu nebo zavařeniny
- 1 lžička mleté skořice
- 2 lžíce moučkového cukru
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Listové těsto na pracovní ploše pokryjte pečicím papírem, na střed těsta dejte 2 lžíce zavařeniny a tence rozetřete.
- Navrch položte vrstvu plátků jablek a dbejte na to, abyste na okrajích nechali okraj.
- Plátky jablek posypte skořicí a moučkovým cukrem.
- Začněte od jedné strany a srolujte listové těsto jako švýcarskou roládu, přičemž roládu držte pevně utaženou.
- Roládu nakrájejte na 10 stejných plátků.
- Každou roládu položte na plech řeznou stranou nahoru.
- Každý plátek zahněte směrem ven, abyste vytvořili tvar růže.
- Pečte v troubě 15 minut.
- Před podáváním nechte vychladnout.
Ze zbylých jablek můžete připravit podobné jablečné šátečky z listového těsta, rýžový nákyp s jablky, rychlý jablečný koláč nebo jablka v karamelu.